به گزارش خبرگزاری مهر، احمد سلامت ، معاون شهردار استانبول با تمجید از ابتکار تهران در برگزاری اجلاس شهرداران پایتخت ها و کلان شهرهای آسیایی ابراز امیدواری کرد تا این نشست زمینه همگرایی بیشتر کشورهای آ سیایی را فراهم کند.
سلامت افزود: اجلاس تهران آغاز یک حرکت مهم برای همگرایی است و کشورهای متعدد می توانند بر این اساس از تجربیات یکدیگر استفاده کنند.
وی با ابراز امیدواری برای تداوم این نشست ها گفت : این نشست نشان می دهد که انسان ها علی رغم حضور در مناطق مختلف می توانند از تجربیات همدیگر استفاده کنند و به یک هم گرایی دست یابند.
سلامت همچنین با اشاره به اینکه تهران را شهر زیبایی دیده است گفت : تهران واقعا زیباست . شهری در دامنه کوه که شباهت زیادی از این لحاظ به بسیاری از شهرهای ما در ترکیه دارد . یک حرارت و گرمی خاصی در این شهر وجود دارد . شاید همین گرما و حرارت است که باعث می شود تهران دوست داشتنی جلوه کند.
وی در بیان نقاط ضعف و قوت تهران گفت : این شهر از بسیاری جهات پیشرفت های فوق العاده ای داشته است . خیابان ها، بلوارها ، پارک ها ، اماکن تجاری وبازرگانی و... همه و همه از جمله جاذبه هایی هستند که در این شهر وجود دارد.
وی مشکل تهران را ترافیک و آلودگی هوا دانست و گفت : البته مشکل ترافیک در استانبول هم وجود دارد و ما هم لازم داریم که در این باره کارهای زیادی انجام دهیم.
سلامت به آلودگی هوای تهران هم اشاره کرد و گفت : باید فکری اساسی برای رفع این آلودگی کرد و به مردم یاد داد که کمتر از وسایل نقلیه شخصی استفاده کنند . این مساله نیاز به فرهنگ سازی دارد و فکر می کنم شهرداری تهران در صورت هماهنگی سایر نهادهای دخیل در این مسئله بتواند مشکل را حل کند . چون حل چنین موضوعی به تنهایی از عهده شهرداری بر نمی آید.
وی بر گسترش بیشتر فضاهای سبز در تهران تاکید کرد و گفت : رسیدگی به چنین مسائلی است که چهره یک شهر را مدرن و توسعه یافته می کند . ما باید این مسایل را هم در تهران و هم در استانبول مورد تاکید بیشتری قرار بدهیم.
وی در پاسخ به سئوالی درباره مقایسه تهران با استانبول گفت : هر دو شهر دارای یک ویژگی خاص و مهم هستند و آن پرحرارت بودن شهر و خونگرم بودن شهروندانشان است.
وی همچنین معتقد است تهران و استانبول علاوه بر این که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند اما در یک چیز دیگر هم مشترک هستند و آن زیبایی های دو شهر است که آدمی را به سمت خود جذب می کنند.
وی در پاسخ به این سوال که دلیل توسعه یکباره استانبول چه بود، گفت : در سال 1994 رجب طیب اردوغان شهردار این شهر بود. در آن زمان ما مشکلات فراوانی در استانبول داشتیم. آلودگی هوا مردم را اذیت می کرد. گاز نداشتیم. حتی مردم از داشتن آب آشامیدنی سالم محروم بودند. اما در 4 سال شهرداری کارهایی در شهر انجام داد که باعث حرکت سریع و پیشرفت استانبول شد.
وی پیشرفت استانبول در 15 سال گذشته را توصیف نشدنی دانست و گفت : الان از مشکلات سابق خبری نیست و امکانات زیادی وجود دارد که زندگی خوبی را برای شهروندان رقم زده است.
معاون شهردار استانبول در عین حال با بیان اینکه خطوط ریلی این شهر در حال حاضر 120 کیلومتر است، گفت : « خطوط مترو استانبول تا سال 2010 به 210 کیلومتر افزایش مییابد. »
وی گفت: در ترکیه نیز مانند ایران مشکل حمل ونقل عمومی و ترافیک وجود دارد، به همین دلیل با توسعه حمل ونقل عمومی و افزایش خطوط اتوبوس های تندرو مانند BRT سعی میشود تا مردم را به عدم استفاده از خودروهای شخصی تشویق کنند.
به گزارش مهر ، احمد سلامت همچنین در رابطه با ایجاد منوریل در شهراستانبول گفت: درحال حاضر استانبول منوریل ندارد، اما مطالعاتی در زمینه ایجاد منوریل انجام داریم که با توجه به عدم نیازی که در این شهر نسبت به ایجاد این قطار وجود دارد ایجاد منوریل را پیش بینی نکردیم ضمن اینکه به نظر ما منوریل هیچگونه زیبایی در شهر ندارد.
وی ادامه داد: امروزه مردم استانبول از امکانات مترو، اتوبوس، تاکسی، تراموا،اتوبوس و تاکسی دریایی برای تردد خود استفاده می کنند.
وی همچنین بر بهبود کیفیت پیاده راههای تهران هم تاکید کرده و گفت: در استانبول ما پیاده راه هایی را داریم که به وسیله پلاستیک هایی فرش شده اند و مردم راحت تر روی آن حرکت می کنند.ضمن این که ما روی ایجاد فضا برای ورزش های همگانی هم کار کرده ایم.
وی در عین حال به تمیزی استانبول اشاره کرد و گفت: در این شهر شما یک زباله هم نمی توانید پیدا کنید و کارگران شهرداری به صورت شیفتی در 24 ساعت شبانه روز به مردم خدمت می کنند.
سلامت در پایان از برج میلاد به عنوان شاهکار تهران یاد کرد و گفت: این برج و اقعا زیباست و در آینده ای نزدیک سمبل پایتخت ایران خواهد شد. این برج واقعا جذاب است و چهره جدیدی را به تهران داده است.
نظر شما